خانه / پمفلت های گروه مهندسی بهداشت محیط / پمفلت فروشندگان صنف لبنیاتی

پمفلت فروشندگان صنف لبنیاتی

در این پمفلت از گروه مهندسی بهداشت محیط به موضوعات ذیل اشاره شده است. برای دانلود با کیفت عالی به آخر صفحه بخش دانلود مراجعه فرمایید.

بهداشت فردی

  • کلیه شاغلین  بایستی دارای گواهینامه آموزش بهداشت عمومی و کارت معاینه پزشکی معتبر در محل کار باشند.
  • کلیه شاغلین موظفند بهداشت فردی و نظافت عمومی محل کار را رعایت نموده و به دستورات بازرسین بهداشتی عمل نمایند.
  • کلیه شاغلین باید ملبس به لباس کار و روپوش تمیز و رنگ روشن باشند و از دستکش حین کار استفاده نمایند.
  • ورود و دخالت افراد متفرقه  ممنوع می باشد.
  • استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن حین کار ممنوع می باشد.
  • در صورت داشتن زخم و یا سوختگی در نقاط باز بدن شاغلین, باید محل را با یک نوار یا باند ضد آب کاملا بپوشانند.
  • شاغلن باید شستشوی ۱۰ مرحله ای دست ها را انجام دهند.
  • چنانچه شاغلین به یک بیماری واگیر مبتلا باشند فقط پس از درمان و رفع علائم و گواهی سلامت از پزشک میتوانند مشغول به کار شوند.
  • موی سر و ناخن شاغلین باید کوتاه باشد.

پمفلت فروشندگان صنف لبنیاتی

بهداشت ابزار و تجهیزات

  • زباله دان درپوش دار، زنگ نزن، قابل شستشو همراه با کیسه زباله در محل مناسب قرار داشته باشد.
  • سردخانه و یخچال باید سالم ،تمیزو مجهز به دماسنج سالم باشند.
  • نگهداری هر گونه وسایل اضافی در محل کار ممنوع می‌باشد.
  • سینک ظرفشویی مجهز به آب گرم و سرد باشد و شستشوی وسایل به روش صحیح انجام شود.
  • کلیه محصولات لبنی باید در ظروف دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت بسته بندی گردد ظروف باید مناسب براس مواد غذایی (FOOD GRADE ) باشند.
  • ظروف باید سالم ، فاقد رنگ، فاقد شکستگی و درز و شکاف باشد.
  • استفاده از چوب‌های پرداخت نشده در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی ممنوع می‌باشد.
  • شیر سردکن و مخازن نگهداری شیرخام بایستی از جنس استنلس استیل ویژه مصارف لبنی باشد.
  • واحدهای کوچک تولید محصولات لبنی از پاتیل دوجداره استنلس استیل مجهز به شیر تخلیه جهت شستشو و همزن برقی به عنوان تجهیزات مناسب حرارتی غیرمستقیم بایستی استفاده نمایند.
  • شستشو و گند زدایی (هالامید) تجهیزات الزامی می باشد.

بهداشت ساختمان

  • داخل سردخانه به تعداد کافی قفسه و پالت از جنس فلز زنگ نزن استفاده شود.
  • دیوار سرد خانه، سقف سردخانه و کف سرد باید از مصالح قابل نظافت، ضدزنگ و مقاوم در برابر سرما و بدون درز و شکاف باشد.
  • پوشش دیوارگرمخانه باید حداقل تا ارتفاع ۲۷۰ سانتیمتر از جنس سنگ ، سرامیک یا کاشی سالم به رنگ روشن تمیز و قابل نظافت باشد.
  • کف گرمخانه باید از جنس سنگ، سرامیک ،صاف بدون درز و شکاف و دارای شیب مناسب به سمت فاضلاب باشد. کف گرمخانه باید دارای کف شور و مجهز به شترگلو و نصب توری ریز الزامی است.
  • سقف محل گرمخانه باید بدون درز و شکاف برنگ روشن و قابل نظافت باشد.

بهداشت محصولات لبنی

  • اگر مدت زمان انتقال شیر خام از محل تولید تا واحد فراوری بیش از ۲ساعت باشد بایستی شیر در دمای ۴ درجه سانتیگرادسرد شود.
  • شیرخام بایستی توسط تانکرهای مخصوص جمع آوری و حمل شده و عاری از آنتی بیوتیک‌ها باقیمانده مواد شیمیایی‌، مواد خارجی، بو و رنگ غیر طبیعی باشد و کیفیت باکتربیولوزیک مطلوب و مناسب مصرف انسانی باشد.
  • کلیه محصولات لبنی بایستی دارای برچسب (نام واحد تولیدی،آدرس، تاریخ تولید، شرایط نگهداری، ترکیبات تشکیل دهنده و کد رهگیری) باشند.
  • نگهداری محصولات بایستی در یخچال باشد و از تماس با کف و زمین و قرار گیری در معرض تابش نور خورشید خودداری شود.
  • در تهیه بستنی بایستی از شیر و خامه پاستوریزه استفاده شود.
  • افزودن هرگونه رنگ مصنوعی، نگهدارنده ،مارگارین، اسانس، نشاسته به فرآورده های لبنی صنفی ممنوع می‌باشد.

پمفلت فروشندگان صنف لبنیاتی

پمفلت فروشندگان صنف لبنیاتی

همچنین ببینید

پمفلت فروشندگان صنف پروتئین

پمفلت فروشندگان صنف پروتئین

در این پمفلت از گروه مهندسی بهداشت محیط به موضوعات ذیل اشاره شده است. برای دانلود با …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *