خانه / مقالات / پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

گروه مهندسی بهداشت محیط:

توصیه هایی جهت افزایش آگاهی مردم بمنظور پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا
۱- مواد غذایی خود را از فروشگاه های دارای شرایط بهداشتی تهیه و خریداری نمایید.
۲- از مصرف محتویات قوطی های کنسرو و کمپوت باد کرده خودداری نمایند .
۳- برای اطمینان، انواع کنسرو را قبل از باز کردن و مصرف به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید.
۴- حتی الامکان از مصرف بستنی های سنتی و شیرینی خامه ای بخصوص در فصل تابستان خودداری نمائید.
۵- شیر پاستوریزه نشده غالباً به عوامل بیماریزا آلوده است حتماً شیر پاستوریزه نشده را بمدت ۱ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمائید.
۶- همیشه از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده نمائید.
۷- برای شستشو و آماده سازی و طبخ مواد غذایی از آب سالم استفاده نمائید.
۸- از نوشیدن آب آشامیدنی غیر مطمئن جداً خودداری نمائید.
۹- آب چشمه ها همیشه سالم نیست ، هنگام مسافرت و گردش در تابستان همواره از سلامت آب مصرفی اطمینان حاصل کنید و در صورت مشکوک بودن از آب جوشیده و یا آب بطری شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده نمائید.
۱۰- هنگام گردش در خارج شهر توجه داشته باشید از آب رودخانه ها برای آشامیدن استفاده ننمائید و در صورت عدم دسترسی به آب مطمئن آن را بمدت ۳ دقیقه جوشانیده و مصرف کنید.
۱۱- در تابستان هنگام گردش در پارکها به تابلوهای هشداردهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در فضای سبز توجه نموده و از مصرف آب فضای سبز جهت آشامیدنی جداً خودداری نمائید.

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا
۱۲- سبزیجاتی را که بصورت خام مصرف می شوند ابتدا با آب سالم خوب بشوئید و با استفاده از مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده و شستشوی مجدد سالمسازی و سپس مصرف نمائید.
۱۳- با گرم شدن هوا خطر بروز بیماری های اس هالی تشدید می شود بنابراین از خوردن سبزیجات خام قبل از شستشوی کامل و ضدعفونی کردن جداً خودداری نمائید.
۱۴- کاهو وسبزیجات خام ممکن است دارای میکرب و تخم انگل باشد بنابراین از مصرف کاهو و سبزی نشسته و سالمسازی نشده جداً خودداری کنید.
۱۵- هنگام پاک کردن سبزی و کاهو و امثال آنها، وسایل و ابزار کار و دست ها شدیداً آلوده می شوند لذا از خوردن و آشامیدن هنگام کار و قبل از شستشوی دست ها با آب و صابون ، خودداری شود.
۱۶- کارد و سینی و سبد و سایر وسائل مورد استفاده برای پاک کردن سبزیجات پس از اتمام کار با مواد پاک کننده کاملاً شستشو شود.
۱۷- خوراکی های خام یا پخته که توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می شود بهداشتی نبوده و مصرف آن جایز نیست.
۱۸- به فرزندان خود آموزش دهید که هرگز از فروشندگان دوره گرد خوراکی نخرند.
۱۹- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگهداشتن آنها به پیشگیری از ابتلاء به بیماری های اسهالی بخصوص نزد کودکان کمک می کند.
۲۰- از قرار دادن مواد غذایی شسته نشده در کنار مواد غذایی تمیز در داخل یخچال خودداری کنید.
۲۱- غذای پخته سالم با کوچکترین تماس با غذای خام ، آلوده می گردد. از تماس مواد غذایی خام با مواد غذائی پخته خودداری کنید.
۲۲- وقتی غذاهـای پخته شده در درجه حرارت اطاق سرد می شوند میکروب ها شروع به رشد و تکثیر می نمایند و هر چه بیشتر باقی بماند خطر مسمومیت در اثر خوردن این نوع غذاها بیشتر می شود.
۲۳- بسیاری از مواد غذایی خام بخصوص گوشت مرغ آلوده به میکروب های بیماریزا است و اگر خوب پخته نشود ممکن است مصرف آن موجب بیماری شود.
۲۴- مواد غذائی را از دسترس حشرات ، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.
۲۵- انواع گوشت منجمد باید قبل از پختن از حالت انجماد خارج شود.
۲۶- کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا به بیماری کشنده بوتولیسم مبتلا نشوید.
۲۷- از ریختن آشغال و زباله در رودخانه ها ، جوی ها و معابر و اماکن عمومی جداً خودداری کنید.

پیشگیری از بروز بیماری های روده ای از جمله تیفوئید و وبا

شستشوی دست ها در موارد ذیل الزامی است:

  • پس از تماس با مواد غذایی خام و نشسته.
  • پس از رفتن به توالت.
  • پس از تماس با هر نوع مواد زائد.
  • پس از تعویض کهنه و پوشک بچه.
  • در صورتیکه در جریان تهیه و آماده سازی مواد غذایی وقفه ای در کار ایجاد شود.

همچنین ببینید

زباله های الکترونیکی: طلای دیجیتالی

زباله های الکترونیکی: طلای دیجیتالی

گروه مهندسی بهداشت محیط: زباله های الکترونیکی یا بعبارتی طلای دیجیتالی ، بحرانی جدید: مساله …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *